KÖP

EN FOTVÅRTAS VÄRSTA MARDRÖM

Salvequick Vårtplåster påskyndar borttagning av fotvårtor och förhindrar smittspridning under behandlingstiden. En befriande enkel och smärtfri behandling. Plåstret innehåller salicylsyra (40%) som är ett välkänt och beprövat ämne med få biverkningar. Ju tidigare du börjar behandlingen desto snabbare blir du av med vårtan. Bör ej användas av barn under 6 år. Vårtans värsta mardröm finns endast på apotek.

Enkelt att använda

Minskar smittspridning

Hjälper till att ta bort vårtor

Andas och är vattentätt

Kort om vårtor

Vårtor orsakas av virus. Alla kan få vårtor men det är vanligast hos barn i skolåldern. Den vanligaste typen av vårtor får du på händer eller fötter.

Fotvårtor är något upphöjda, har en hård kant och är lite mjukare i mitten. Ibland syns små svarta prickar i vårtan.

Vissa är mer mottagliga än andra och det är svårt att undvika vårtor om du är känslig. Men du bör inte låna andras handdukar och skor. Du kan också försöka att inte gå barfota när du badar och duschar i allmänna badhus.

Om vårtan är besvärande, t ex om du upplever att den sitter på ett olämpligt ställe, kan du kontakta vårdcentralen för att få råd eller hjälp. Om vårtan är sårig, blöder eller sitter på ett annat ställe än händer och fötter, bör du få vårtan undersökt.

Vårtor är inte farliga men kan ibland göra lite ont, särskilt om de har blivit större eller sitter olägligt till.

Källa: 1177.se

Så här gör du

  1. Huden ska vara ren och torr när plåstret sätts på. Byt plåster dagligen.Upprepa behandlingen efter behov (tills vårtan har försvunnit) i upp till 12 veckor.

  2. Sätt på plåstret på kvällen så får det sitta i lugn och ro. Även om plåstret trillar av under dagen så verkar salicylsyran.

  3. För att minska smittspridningen måste plåstret sitta på. Läs bipacksedeln noggrant.